You are currently viewing Prodavala sam sveske za 2.5 eura

Prodavala sam sveske za 2.5 eura

Sve mi smo negde počele. Iako ovo nije bio moj početak u preduzetništvu, bio je jedan početak. I prvi od uspešnijih. Tada.

Gledajući kako moj brat doprinosi još u srednjoj školi, gledajući sestre od strica kako rade isto… malo je reći da sam se osećala kao isprdak u porodici jer ja nisam mogla da radim na pumpi ili frizerskom salonu zbog mog zdravstvenog stanja.

Zato sam se okrenula onome što mogu i što znam.

Moj preduzetnički put

Svašta sam probala online, od onih klik zarada od kojih nikad ništa nisam zaradila, do network marketinga i slično.

U vreme kada su nastale Zoweery sveske, uveliko sam brusila moje dizajn veštine u Canvi, a u marketingu sam bila već nekoliko godina (od 2016.). Što mi je pomoglo u ovom poduhvatu.

Ideja: što ja ne bih dizajnirala lepe sveske sa snažnim porukama za žene?

Prodavala sam sveske za 2.5 eura

Sećam se da sam napravila 5 dizajnova u Canvi i od svakog napravila 5 komada. Štampala sam ih u lokalnoj štampariji za 60 dinara (što je oko pola eura). A prodavala za 2.5 eura.

Ok, imam 25 svesaka, šta sad?

Instagram profil, u tome kidam. Fotkanje sveski, i u tome kidam.

I tako je krenulo.

Sećam se da mi je najbolji mesec bio decembar kada sam napravila ove novogodišnje ispod kada sam zaradila čak 200 eura! To mi je tada bio veliki uspeh.

Ja, sama, sa mojim mozgom i veštinama. Po prvi put od svih mojih poduhvata.

Prodavala sam sveske za 2.5 eura

Mnogo ih volim. I dan danas. I žao mi je što sam morala da prestanem jer mi je oduzimalo baš mnogo vremena. Posebno slanje i odlazak u poštu.

Profil i dalje postoji, deaktiviran. U slučaju da poželim da im se vratim.

Koju pouku možeš izvući iz ovog svega?

To što ne možeš i spečena si da radiš nešto što i većina, ne znači da to i treba da radiš.

Šta više, ako mene pitaš, to ti je znak da postoji nešto bolje, baš za tebe, krojeno za tvoje veštine koje imaš ili treba da razviješ.

Samo je potrebno da to nađeš.

Mogla sam ja da odustanem dok sam gledala brata i sestre kako doprinose. Ali nisam.

Usmerila sam se na svoje snage i veštine, pratila ih i zato danas i ti i ja uživamo u Profinom sadržaju i programu Kreiraj Sadržaj.

Koje veštine sada imaš, a koje možeš da unaprediš?

Videla si kako sam ja iskoristila svoje (IG, marketing, fotkanje) za Zoweery. Koje veštine ti imaš sada koje su tvoja super moć? A na kojima možeš da radiš da bi brže stigla gde želiš?

Kao što vidiš, IG je meni mnogo pomogao. I sa Zoweery i sa Profom. Ako želiš da naučiš kako da ga radiš i kreiraš svoj sadržaj iz ženske energije, uz zabavu, autentično, a obraćaš se samo svom idealnom klijentu – upiši moj program tako što ćeš popuniti prijavu na dnu mejla.

Ženska energiija privlači, ne napada, ne ubeđuje… i pomalo mi je muka u grlu kad god vidim negde “kako da ih ubediš da kupe od tebe” i slične fraze.

Ne rasipaj se na sto strana.

Zamisli da ja sada pokušavam da iznesem i Profu i Zoweery i YouTube kanal na engleskom… verovatno bi ti sada pisala neka razvodnjena verzija Zorane koja pokušavajući da balansira 3 biznisa, zapravo fejluje u svakom.

Ako si kao ja, znam da želiš sve. Normalno je da želiš sve. Kreativna si, od akcije.

Polako.

Uspori.

Jer kad usporiš, Bog ubrza za tebe.

Znam da imaš osećaj kao da kasniš, kao da te neko juri. Posebno ako oko sebe imaš primere žena koje kidaju i na 38. su nivou, a ti si na 17.

Zakoči, polako. Ko ti je rekao da moraš da budeš gde i one sada? Želiš li njihov život? CEO!? Ne samo ovaj uspešan deo?

Pa kada bi ti pokazale ceo paket, sve padove, suze, sva sranja sa kojima se nose svakodnevno… sumnjam da bi ga uzela.

I tvoj je dovoljno težak i izazovan.

Juriš samu sebe. Sa svojim mislima. Prestani sa tim. Samo te vodi u frustraciju.

Odaberi jedno, posveti mu se i podseti sebe s vremena na vreme da imaš svoj put, jedan i unikatan i da te na njemu niko ne juri.

Nije baš neka razlika ako bi ti neko garantovao da ćeš godinu dana od sada da praviš X eura (stavi cifru koja tebe loži) ako bi izgradila veštine i radila svaki dan ono što treba da bi stigla tamo.

Radila bi i još i pevala usput.

Garantuj sama sebi.

Jer ako u sebe nemaš poverenja, u koga ćeš?

Pozivam te da mi se pridružiš na programu Kreiraj Sadržaj tako što ćeš popuniti prijavu ovde, radujem se da podržim tebe i tvoj biznis!

Prodavala sam sveske za 2.5 eura